Tuesday, October 30, 2012

Visita a la emissora de Ona Mitja 783 KHz

Ha sigut un dia molt agradable. Gracies al meu amic Josep he tingut l'oportunitat de visitar la estació emissora de Ona Mitja de COPE Barcelona (783 KHz). Per als que ens agrada el mon de la radio, tot lo referent a les "baixes freqüències" i la generació de Kilowats te un encant especial. Es un mon on les vàlvules son les reines i les tensions i les potencies es mesuren amb milers.
Aquesta instal.lació disposa de dues emissores que funcionen en modalitat de alta disponibilitat: una de moderna (la activa) i una de més antiga (que entra en funcionament en cas de problemes a la principal). Aquesta ultima, fabricada per Continental Electronics es la que m'ha cridat l'atenció. L'atmosfera "retro" te un encant especial que només el podem apreciar uns quants. La seva estructura amplia permet visualitzar tot el seu funcionament començant per la etapa elèctrica que puja la seva entrada de 380V trifàsic fins a 17KV, passant per el seu armari de comandament on tot son relés i contactors i acabant a la etapa de potencia on dues majestuoses vàlvules pugen la senyal fins el 50KW.
A les fotografies podeu observar els diferents elements. A destacar la canonada de coure enorme que veieu que es la conducció que treu la senyal de la sala i la porta capa l'exterior i en Josep literalment dintre del quadre de comandament fent un manteniment rutinari.
No vaig poder estar-me fer fer-me una foto al costat de les vàlvules (lògicament amb la emissora apagada :)


Emissora Onda Media 783 Khz 50 KV Emissora Onda Media 783 Khz 50 KV

Emissora Onda Media 783 Khz 50 KV Emissora Onda Media 783 Khz 50 KV

Base Station Khz 50 KV Base Station Khz 50 KV

    Base Station Khz 50 KV Base Station Khz 50 KV

    High Power TransmitterHigh Power Transmitter


Josep VernetJuan Domenech


No comments:

Post a Comment